Platform Economie en Arbeidsmarkt • Roosendaal •

“We doen het werk met ons hart. We zien het niet als business.” Het Cancer Support Center, onderdeel van (fysio)therapeutisch centrum Fytaal in Langdonk, won in november 2016 de City Award 2016 van de gemeente Roosendaal. Praktijkeigenaar Annemarie Hendriks vertelt wat de award voor haar betekent.

Als oedeem- en oncologie-fysiotherapeut werkt Annemarie al 15 jaar met oncologie-patiënten. Ze speelde al jaren met het plan om een eigen ondersteuningscentrum voor kankerpatiënten op te richten. Drie jaar geleden maakte ze er werk van. “Oncologie-patiënten hebben vaak na behandeling in het ziekenhuis allerlei klachten zoals vermoeidheid, pijn of psychische problemen. Ze lopen er jaren mee rond zonder dat ze weten dat daar iets aan gedaan kan worden.”

Patiënten terug op de rit
In het Cancer Support Center werkt Annemarie samen met een team professionals om kankerpatiënten terug op de rit te krijgen of verder te begeleiden. “Samen met de patiënt kijken we wat de hulpvraag is. Bijvoorbeeld het opbouwen van conditie, het verminderen van pijn of vermoeidheid. Maar het kan ook psychologische ondersteuning zijn, oedeem-of littekenbehandeling, of hulp op gebied van voeding met een diëtiste.” De sfeer, de omgeving en ook de manier van behandelen is een aanvulling op de behandeling in het ziekenhuis. “Onze praktijk is gezellig ingericht, warm. Je voelt je bij ons geen patiënt.”

Award voor uniek behandelplan
De City Award is bedoeld voor ondernemingen die een meerwaarde zijn voor Roosendaal. “Ik wilde niet als business genomineerd worden. We zijn uniek omdat we samenwerken met verschillende disciplines om zo tot een heel persoonlijk behandelplan van een patiënt te komen. Zo kunnen we iets extra’s betekenen voor kankerpatiënten in de regio. Daarvoor wilde ik wel genomineerd worden”, aldus Annemarie.

Mooie opsteker en extra naamsbekendheid
De City Award ziet Annemarie als een mooie opsteker voor het werk van het Support Center doet. “Dan weet je dat je als team op de goeie weg bent. We zien het als een heel mooi compliment. Het is erg mooi om als meerwaarde voor Roosendaal gezien te worden.”

Ook levert de award ook extra naamsbekendheid op. “Door de award zijn er mensen naar ons toegekomen die al heel lang klachten hadden, maar niet wisten dat wij bestonden. Dat alleen al is een perfect resultaat. ” Voor de toekomst hoopt Annemarie het center nog verder uit te breiden. “Ik wil hét centrum voor alle oncologie-patiënten in de regio worden. Met nog meer behandelmogelijkheden en een nog betere samenwerking met ziekenhuizen uit de regio. Daarvoor zitten we hier in Langdonk goed. Er is genoeg ruimte en volop parkeergelegenheid.”

Contactgegevens:
Fytaal Roosendaal, Langdonk 5
www.fytaal-roosendaal.nl
T:0165 – 533227
M: info@fytaal-roosendaal.nl