Platform Economie en Arbeidsmarkt • Roosendaal •

Uit de kaartenbakken van Werkplein zijn de eerste kandidaten geselecteerd die worden omgeschoold tot warehouse-operators voor het logisitieke centrum van Primark in Roosendaal. Remco Innemee, regiodirecteur van DSV Solutions, geeft uitleg over de wervingscampagne die net is gestart.

Innemee schat dat er over een jaar zo’n 150 mensen aan het werk zijn in het distributiecentrum van Primark op bedrijventerrein Borchwerf II. “We beginnen basic en daarna bouwen we het uit. We verwachten binnen enkele jaren door te groeien naar 400+ FTE.”

Europa
DSV Solutions is door Primark gevraagd om het logistieke centrum te runnen. “Kleding en accessoires komen met containers aan in Rotterdam en Antwerpen. Die gaan naar Roosendaal. Daar slaan we de producten op. Voor een groot deel in dozen, maar veel kleding komt hangend aan en die hangen wij ook op in het warehouse.” Vanuit Roosendaal gaan de producten naar Primark-vestigingen in een deel van Europa. Dit complete proces verzorgt DSV.

Eigen opleidingscentrum
Om hiervoor geschikte mensen te vinden werkt DSV nauw samen met Werkplein en 2 uitzendbureaus. Innemee: “We zoeken mannen en vrouwen van alle leeftijdscategorieën. Van vorkheftruckchauffeurs tot orderpickers. Het is een pre als ze de Nederlandse taal spreken en een basisopleiding hebben gevolgd. Als ze niet bekend zijn met dit soort werk, leiden we ze op tot warehouse-operators. In Moerdijk hebben we daarvoor een opleidingscentrum. Hier leren ze de kneepjes van het vak en ook besteden we aandacht aan arboregels zoals veilig werken.” Teamleiders en leidinggevenden heeft DSV al gevonden voor het Primark-warehouse.

De processen in het logistieke centrum op Borchwerf II worden gedeeltelijk mechanisch afgehandeld, maar voor het grootste deel van het werk zijn mensenhanden nodig. Innemee legt uit dat een geautomatiseerd warehouse managementsysteem de processen aanstuurt. “Hierdoor wordt de kwaliteit van ons werk geborgd. Je moet natuurlijk wel de juiste aantallen en de juiste producten richting de winkels sturen. Nauwkeurigheid is key in logistieke processen.”

Professionals met perspectief
DSV heeft de intentie uitgesproken om samen met Werkplein te zoeken naar langdurig werklozen die geschikt zijn voor het werk. Over de samenwerking is Innemee positief. “We zijn goed bezig. Samen bieden we langdurig werklozen zo weer perspectief. We maken er professionals van die volwaardig kunnen meedraaien.”