Platform Economie en Arbeidsmarkt • Roosendaal •

Ben je een startende ondernemer? En zoek je een bedrijfsruimte net buiten het centrum van Roosendaal? Dan is Workhouse de plek voor jou. Deze locatie (Leemstraat 6) biedt starters flink wat voordeel. Nu al zijn er ondernemers aan de slag, maar Workhouse wordt eind maart officieel geopend.

Workhouse is een initiatief van de gemeente Roosendaal en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij in samenwerking met StartersCentra West-Brabant. Doel is om met deze locatie tegemoet te komen aan de behoefte van startende ondernemers in de ambachtelijke, industriële- en dienstensector.

Aantrekkelijke voorwaarden

Voor deze ondernemers is het vaak lastig om huisvesting te vinden die betaalbaar is en gunstige huurvoorwaarden heeft. Zij hebben niet alleen ruimte nodig om te werken, maar ook een plek om bijvoorbeeld spullen op te slaan.

Chantal van Spaendonck van StartersCentra West-Brabant: “Het is natuurlijk mooi om ergens op een zolderkamer of thuis in de garage te beginnen. Maar als je met materialen werkt of een voorraad hebt die je moet opslaan, heb je daarvoor een werkplaats nodig met meer ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een meubelmaker die met allerlei materialen werkt of iemand met een webwinkel die goederen moet opslaan en bestellingen moet inpakken. Daarvoor biedt Workhouse een mooie startersplek tegen mooie voorwaarden. Zo zijn de huurprijzen relatief laag en de opzegtermijn is slechts een maand.”

Uitgebreide faciliteiten

In Workhouse kunnen startende ondernemers kiezen uit 11 units van verschillende afmetingen. Daarnaast is er een gezamenlijke ruimte, gratis parkeergelegenheid voor de deur en is de locatie goed bereikbaar. Ook kunnen starters gebruik maken van de dienstverlening van StartersCentra West-Brabant, bijvoorbeeld in de vorm van een adviesgesprek, workshops of een coachingstraject.

StartersCentra West-Brabant ondersteunt ondernemers gedurende de eerste vijf jaar bij de opstart van hun onderneming. Ook helpt de organisatie starters bij het vinden van geschikte bedrijfsruimte. Workhouse is daarvan een goed voorbeeld.

Workhouse verbindt

Naast de praktische voordelen brengt Workhouse ondernemers ook met elkaar in contact. Chantal van Spaendonck: “Zeker voor startende ondernemers is het prettig om ervaringen uit te wisselen. Er valt veel van elkaar te leren. Ook kan het contact binnen Workhouse tot samenwerking leiden. Omdat je elkaar dagelijks ziet en af en toe samen koffie drinkt, kunnen er verrassende nieuwe initiatieven ontstaat. Starters binnen Workhouse inspireren en versterken elkaar.”

Wethouder Hans Verbraak zegt over Workhouse: “Starters zijn belangrijk voor de Roosendaalse economie. Zij zorgen voor meer bedrijvigheid, een grotere aantrekkingskracht van de stad en extra werkgelegenheid. Vandaar dat we starters graag stimuleren en zo nodig een handje helpen. Workhouse is daarvan een mooi voorbeeld.”

Heb je interesse om je te vestigen in Workhouse? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met Starterscentra West-Brabant: tel. 0165-590282, e-mail naar info@starterscentrawestbrabant.nl. Meer informatie over Workhouse vind je op www.workhouseroosendaal.nl.